Peterine Kooijmans

Verteller


Stichting Vertellen
Sinds september 2017 ben ik bestuurslid van de landelijke Stichting Vertellen. De Stichting zet zich in voor alle vertellers van Nederland en Vlaanderen. Ben je op zoek naar een verteller of op zoek naar een cursus om het vertellen te leren, neem dan eens een kijkje op de website:
https://www.stichtingvertellen.nl/

Storytelling Lier België
In September2018 ben ik begonnen aan de opleiding Storytelling in Lier te België https://sites.google.com/samwdlier.net/opleidingsaanbod2018-2019/woordkunstdrama/alle-vakken/storytelling
Samen met negen andere cursisten bezoek ik tien zaterdagen de mooie stad Lier om daar les te krijgen van docente Veva Gerard https://vevagerard.webs.com/
Ook al heb ik een Theaterschool achtergrond en de Vertelacademie afgerond, iedere keer leer ik weer wat nieuws. Ik geniet er bijzonder van. Gaandeweg hoop ik steeds meer middelen aangereikt te krijgen om mijn vertellingen te verbeteren.

Cursus Bijbelverhalen vertellen
Op zaterdag 9 januari 2019 gaf ik een cursus Bijbelverhalen vertellen in Zwolle. U kunt de reviews lezen in de volgende link:
https://www.vertelacademie.nl/cursusaanbod/na-de-basiscursus/bijbelverhalen-vertellen
Voor iedereen die de basiscursus bij www.vertelacademie.nl/ heeft gevolgd of bij een andere professionele aanbieder van vertelscholing.

Workshop verhalen vertellen
Na afloop van een vertelling vragen mensen vaak aan mij “Hoe onthoud je dat toch allemaal?” Meestal antwoord ik dan door te zeggen dat ik het voor me zie, als een film. “Knap hoor!” is dan ook vaak de reactie. Maar eerlijk gezegd valt dat reuze mee.
Iedereen kan het leren, iedereen kan leren vertellen.
In de twee uur durende workshop “verhalen vertellen” raakt u vertrouwd met “uit het hoofd” vertellen. U leert los te komen van het geschreven verhaal, uw fantasie te gebruiken en een structuur vast te houden. Er wordt geoefend met speelse werkvormen, waarbij plezier in het vertellen centraal staat.
Deze workshop is geschikt voor iedereen die weleens een verhaal vertelt of wil gaan vertellen aan kinderen of volwassenen. Voor grootouders, leerkrachten, clubleiders, jongerenwerkers, bibliotheekmedewerkers, kerkleden, enz.
Voor meer informatie over de kosten en het maximumaantal deelnemers kunt u telefonisch contact opnemen of mailen. Onderaan deze pagina vindt u mijn contactgegevens.