Stichting Vertellen
Sinds september 2017 ben ik bestuurslid en penningmeester van de landelijke Stichting Vertellen. De Stichting zet zich in voor alle vertellers van Nederland en Vlaanderen. Bent u op zoek naar een verteller of op zoek naar een cursus om het vertellen te leren, neem dan eens een kijkje op de website: https://www.stichtingvertellen.nl/

Storytelling Lier België
In September2018 begon ik aan de opleiding Storytelling in Lier te België https://sites.google.com/samwdlier.net/opleidingsaanbod2018-2019/woordkunstdrama/alle-vakken/storytelling
Samen met negen andere cursisten bezocht ik tien zaterdagen de mooie stad Lier om daar les te krijgen van docente Veva Gerard https://vevagerard.webs.com/
Ookal heb ik een Theaterschool achtergrond en de Vertelacademie afgerond, iedere keer leerde ik weer wat nieuws. Ik genoot er bijzonder van. Gaandeweg kreeg ik steeds meer middelen aangereikt om mijn vertellingen te verbeteren.
In september 2020 begon ik aan het derde jaar. Ik werkte aan een vertelvoorstelling. In September 2021 studeerde ik af met de voorstelling GOD?! Er zaten twee juryleden in de zaal. Ze zeiden het volgende:
"Een verrassend en moedig thema. Mooi stemgebruik, heldere taal. Je weet het publiek aan je te binden. Ookal begrepen we het niet altijd, we werden gegrepen en bleven geboeid tot het eind."
Meteen hierna vervolgde ik de opleiding met een specialisatie jaar. Ik werkte aan een nieuwe vertelvoorstelling: Moed der Liefde. Ik heb nu de opleiding afgerond.

Workshop Bijbelverhalen vertellen
Op zaterdag 9 januari 2019 gaf ik een workshop Bijbelverhalen vertellen in Zwolle. U kunt de reviews lezen in de volgende link:
https://www.vertelacademie.nl/cursusaanbod/na-de-basiscursus/bijbelverhalen-vertellen
Voor iedereen die de basiscursus bij www.vertelacademie.nl/ heeft gevolgd of bij een andere professionele aanbieder van vertelscholing. Op 25 september 2021 en 3 juni 2023 werd de workshop nog een keer gegeven. De deelnemers waren enthousiast. Houd de website van de vertelacademie in de gaten, hij komt vast nog een keertje langs.
www.vertelacademie.nl/cursusagenda/evenement/368-bijbelverhalen-vertellen

Docent Vertelacademie
Vanaf januari 2020 werk ik als praktijkbegeleider bij de Vertelacademie te Utrecht. Met veel plezier begeleid ik een aantal studenten die de leerroute "Vertellen voor groot publiek" volgen.

Workshop verhalen vertellen
Na afloop van een vertelling vragen mensen vaak aan mij “Hoe onthoud je dat toch allemaal?” Meestal antwoord ik dan door te zeggen dat ik het voor me zie, als een film. “Knap hoor!” is dan ook vaak de reactie. Maar eerlijk gezegd valt dat reuze mee.
Iedereen kan het leren, iedereen kan leren vertellen.
In de twee uur durende workshop “verhalen vertellen” raakt u vertrouwd met “uit het hoofd” vertellen. U leert los te komen van het geschreven verhaal, uw fantasie te gebruiken en een structuur vast te houden. Er wordt geoefend met speelse werkvormen, waarbij plezier in het vertellen centraal staat.
Deze workshop is geschikt voor iedereen die weleens een verhaal vertelt of wil gaan vertellen aan kinderen of volwassenen. Voor grootouders, leerkrachten, clubleiders, jongerenwerkers, bibliotheekmedewerkers, kerkleden, enz.
Voor meer informatie over de kosten en het maximumaantal deelnemers kunt u telefonisch contact opnemen of mailen. Onderaan deze pagina vindt u mijn contactgegevens.